sander

Sander van Dijk

Big nr.: 29908826304

‘Per 8 juni 2018 ben ik als praktijkondersteuner Bewegen (POH Bewegen) toegevoegd aan de huisartsenpraktijk Huizermaat. Elke dinsdag en vrijdag kunnen mensen met een beweegprobleem bij mij terecht. Ik heb hiervoor gemiddeld meer tijd tot mijn beschikking dan de huisarts. Ik kan dus extra aandacht besteden aan het probleem.

Fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van bewegen. Wij zijn opgeleid om problemen met spieren, banden, pezen en gewrichten te analyseren. Zelf heb ik als fysiotherapeut universitaire scholing gehad. De laatste jaren heb ik extra kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van schouderklachten.

De functie praktijkondersteuner Bewegen is nog nieuw in Nederland. Toch is het voor ons een logische stap. Binnen onze gezondheidscentra werken we zeer intensief samen met de huisartsen en andere disciplines. We vertrouwen elkaar en kunnen gemakkelijk overleggen. Continu zoeken we naar manieren om onze zorg te verbeteren. Patiënten met een beweegprobleem kunnen in gezondheidscentrum Huizermaat nu direct voor een deskundig advies bij mij terecht. Een bezoek aan de huisarts is dan vaak niet nodig. Hierdoor vermindert de werkdruk van de huisartsen.

Toch liever eerst naar de huisarts? Dat kan. Behandeling fysiotherapie na mijn onderzoek bij de eigen fysiotherapeut? Geen probleem. Patiënten houden de regie.

Het is in Nederland een nieuw initiatief. Zo zetten we de deskundigheid en samenwerking binnen ons gezondheidscentrum nog beter in. We zijn ervan overtuigd dat dit de zorg voor mensen met een beweegprobleem verder gaat verbeteren.

Start typing and press Enter to search

Ga naar de inhoud