Chat

Via de app MedGemak van Mijngezondheid.net kunt u via een beveiligde verbinding chatten met de Apotheek. Doorgaans ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur antwoord.

MedGemak is ook de app om u te helpen bij het optimaal gebruik van uw medicatie. Zo heeft u via uw smartphone 24/7 inzicht in uw medicatie en bestelt u deze direct online. Ook hoeft u niet meer bang te zijn dat u uw medicatie vergeet. Met de handige inneemwekker stelt u eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicatie in te nemen.

MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Wilt u gebruik maken van de app MedGemak? Zorg er dan voor dat u zich eerst aanmeldt voor MijnGezondheid.net. Hoe u dat doet leest u hier.

Medicijn uitgifte-automaat

Aan de buitenzijde van de apotheek vindt u de Pharmaself 24 medicijn uitgifte-automaat. Dit is een automaat waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw chronische medicatie uit kunt halen. Dus ook als de apotheek is gesloten.

U kunt u voor deze speciale dienstverlening opgeven aan de balie in de apotheek of via dit formulier.

Bezorgservice

Voor mensen die aan huis gebonden zijn en daardoor niet in staat zijn de apotheek te bezoeken, hebben wij een gratis bezorgdienst. Ook grote pakketten kunnen wij voor u langsbrengen. Wilt u gebruikmaken van deze service, dan kunt u uw huisarts vragen dit op het recept te zetten.

U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met de apotheek. Een telefoontje van uw kant is voldoende om ervoor te zorgen dat de geneesmiddelen of hulpmiddelen bij u thuisbezorgd worden.

Aparte spreekkamer

Wanneer u vragen heeft, die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer een vraag kan stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw geneesmiddelen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente.

Aarzel niet daarom te vragen. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch stellen.

Inhalatie-instructie

Als u voor het eerst een inhalator gaat gebruiken, dan zullen we in een aparte spreekkamer een inhalatie instructie geven. Tijdens de inhalatie instructie legt de assistente het gebruik van de inhalator uit, ze doet het inhaleren voor en er is ruimte om te oefenen met het inhaleren.

Als u twijfelt of u uw inhalator (nog) op de juiste wijze gebruikt, dan kan je ook altijd terecht voor een (extra) inhalatie instructie.

Herhaalservice

De herhaalservice is een speciale dienstverlening voor gebruikers van chronische medicatie. In samenwerking met de huisartsen zorgt de apotheek met deze dienstverlening dat u op tijd uw herhaalmedicatie ontvangt en dat u daar zelf niet aan hoeft te denken. Door de afstemming van de afleverdatum van de verschillende medicijn hoeft u veel minder vaak naar de apotheek te komen om uw medicatie op te halen

Wat zijn de voordelen van de herhaalservice?

  • U hoeft niet zelf bij te houden wanneer u toe bent aan een herhaling van uw medicijnen
  • U hoeft niet zelf naar de huisarts of de apotheek te bellen voor een herhaalrecept
  • U krijgt uw verschillende medicatie op dezelfde momenten in het jaar

Voorlichting

Wij streven ernaar u bij elke eerste uitgifte van een voor u nieuw medicijn een op uw situatie toegesneden computerbijsluiter mee te geven. In deze goed-leesbare bijsluiters staat duidelijk aangegeven hoe u uw geneesmiddelen moet innemen en welke voorzorgen u in acht moet nemen

Medicijnafval

Geneesmiddelresten in het milieu hebben een negatief effect op het leven in water en maken de bereiding van schoon drinkwater moeilijker. Dit probleem groeit. Dit komt omdat we vergrijzen in Nederland en daardoor steeds meer medicatie gebruiken. Een deel van deze medicijnresten belandt in het afvalwater doordat patiënten dit uitplassen. Een ander deel van medicijnafval wordt met het gewone afval weggegooid of in de wc doorgespoeld. Dit komt dan onbedoeld in het oppervlaktewater terecht. Lever overgebleven medicijnen daarom ALTIJD in bij de apotheek of milieustraat.

Inleveren medicijnen

Daarom is het van belang dat overgebleven medicijnen altijd bij de apotheek of de milieustraat ingeleverd worden. Daar worden de medicijnresten door de afvalverwerker op verantwoorde wijze in speciale verbrandingsovens verwerkt, waarbij reinigingsinstallaties de afvalgassen die daarbij vrijkomen zuiveren. De medicijnstripjes worden er gerecycled.

Gevolgen voor waterleven

Voor veel middelen is de milieuschade nog niet onderzocht, maar van een groot aantal middelen is inmiddels bekend dat ze zeer schadelijk zijn voor vissen en andere waterdieren. Zo veroorzaken pijnstillers als ibuprofen weefselschade bij vissen en zorgen antidepressiva voor gedragsveranderingen bij vissen en kreeftjes. De anticonceptiepil leidt tot geslachtsveranderingen bij vissen wat tot uitsterven van bepaalde soorten kan leiden. Door antibiotica komen er bacteriën in het milieu die niet met antibiotica kunnen worden bestreden.

In de apotheek en bij de huisarts staat een inleverbak waar u overgebleven medicijnen in kunt doen. Medicijndoosjes mogen bij het papierafval.

Informatie

Natuurlijk zijn wij er niet alleen voor uw geneesmiddelen en hulpmiddelen. U kunt bij ons ook terecht voor allerlei informatie op gezondheidsgebied. In de apotheek hebben we gratis folders over diverse ziektebeelden.

Cosmetica

Ook voor cosmetica kunt u bij ons terecht. De merken Vichy, La Roche Posay en Eucerin staan voor hoge kwaliteit en zijn alleen verkrijgbaar in de apotheek.

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in huid en lichaamsverzorging. Heeft u een vraag over huidproblemen of last van een droge huid vraag ons om advies.

Vichy, La Roche Posay en Eucerin bieden een breed assortiment voor vele toepassingen en huidtypes. Wij hebben een groot assortiment op voorraad. Daarnaast hebben wij folders en proefmonster voor u.

Wilt u online uw herhaalrecept ophalen?

Start typing and press Enter to search

Ga naar de inhoud