Spoed huisarts
’s avonds, ’s nachts en in het weekend
Afspraak maken
Een normale afspraak duurt 15 minuten. Als u meer tijd nodig heeft, overleg dit dan met de doktersassistente. Voor een dringend probleem kunt u altijd dezelfde dag terecht. Wij maken daarvoor zo nodig een extra afspraak.
Wanneer u naar onze praktijk belt om een afspraak te maken met de huisarts zal de assistente u vragen wat uw klachten zijn, we noemen dit triage. Onze assistenten zijn opgeleid om een uitgebreide telefonische triage te doen. Zo weet de assistente hoe snel een afspraak moet worden ingepland. Het is daarom belangrijk dat u op de vragen van de assistente zo goed mogelijk antwoord geeft.
Omdat het erg druk is in onze praktijk kan het zijn dat u langer moet wachten. Dat vinden wij ook erg vervelend. Toch maken wij tijd voor elke zorgvraag. Of uw zorgvraag voorrang moet krijgen bepaalt de assistente. De assistente is ervoor opgeleid om te beslissen hoe snel een afspraak gemaakt moet worden. Bij twijfel overlegt zij altijd met de huisarts.
Via Mijngezondheid.net kunt u een online afspraak maken met één van onze huisartsen.
Ook kunt u van 8.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.30 uur bellen naar: 035-5266000.
Telefonisch advies doktersassistentes
De doktersassistentes kunnen u telefonisch advies geven over veel voorkomende medische problemen, zoals koorts, diarree, rugklachten en kinderziektes. Ook beantwoorden zij vragen over het innemen of vergeten van de anticonceptiepil.
Zij noteren elk advies in uw dossier en leggen het aan uw huisarts voor.
Telefonisch spreekuur huisartsen
Elke huisarts heeft een telefonisch terugbelspreekuur voor het beantwoorden van korte vragen en het doorgeven van uitslagen.
U kunt hiervoor een afspraak maken tot 11.00 uur bij de doktersassistente. De huisarts belt u dan voor 18.00 uur terug.
Bij drukte of spoedgevallen kan het voorkomen dat u later dan de aangegeven tijd teruggebeld wordt.
Spreekuur ondersteuner huisarts
De doktersassistentes Simone en Ilse zijn spreekuur ondersteuner huisarts (SOH). De SOH ondersteunt de huisarts bij zijn/haar werkzaamheden door zelfstandig patiënten op haar spreekuur te zien. Zij zijn opgeleid om diverse aandoeningen/klachten zelfstandig en volgens een protocol te behandelen. Indien nodig raadpleegt zij de huisarts.
Het kan dus voorkomen dat u voor bepaalde klachten niet meer door de huisarts gezien hoeft te worden, maar dat u wordt uitgenodigd voor het SOH-spreekuur.
De volgende aandoeningen/klachten worden gezien bij de SOH:
- Bloedneus
- Keelpijn
- Verkoudheid
- Voorhoofdsholteontsteking
- Allergische huidreactie
- Bijtwonden
- Brandwonden
- Corpus alineum huid (bijv. splinter in de huid)
- Enkeldistorsie (enkelverzwikking)
- Plasklachten bij een vrouw
- Schaaf-scheur-snijwonden
- Tand door lip
- Teenletsel
- Tekenbeet
- Insectenbeet
Indien u belt voor een afspraak, kan de doktersassistente aan de hand van uw klachten of vragen inschatten of u terecht kunt voor een afspraak bij Simone en of Ilse of bij de huisarts.
Spreekuur
De spreekuren van uw eigen huisarts en praktijkondersteuner vindt u in het onderstaande schema:
Huisbezoek
Als u voor dezelfde dag een huisbezoek wilt aanvragen, bel de doktersassistente dan voor 10.00 uur. Als u te ziek bent om naar de praktijk te komen, bezoeken wij u thuis. We zien u bij voorkeur op de praktijk, omdat we hier meer onderzoek kunnen doen en meer behandelingen uit kunnen voeren dan bij u thuis.
Afspraak verzetten
Natuurlijk kan het voorkomen dat u niet op uw afspraak kunt komen omdat u verhinderd bent. Om zoveel mogelijk patiënten te bedienen, kan op de door u afgezegde tijd een andere patiënt worden geholpen. Daarom vragen wij u altijd uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen.