ingrid

Ingrid Wolting

Big nr.: 99037826801

Sinds 1997 ben ik huisarts en sinds 2003 werk ik met veel plezier in het WGC Huizen. De uitdaging van het huisarts zijn is de afwisseling: jong en dan weer oud, een kleine kwaal en daarna kan er iemand komen die ernstig ziek is, mensen met lichamelijke en ook psychische klachten. Elke dag komen er heel veel verschillende mensen langs. Hulp bieden bij het oplossen van gezondheidsproblemen, vaak zelf, of met hulp van een van de praktijkondersteuners, soms via verwijzing naar een specialist: het is en blijft een fantastisch vak. Echt contact hebben met mensen is de sleutel hierin.

Als huisarts werk ik als reguliere arts. Mijn handelingen zijn zoveel mogelijk gebaseerd op evidence-based onderzoek. Dat betekent dat er wetenschappelijk bewijs is voor de werkzaamheid van de behandeling.

Naast gewoon spreekuur doen en visites maken, ben ik samen met collega Anne Petrie het aanspreekpunt voor de assistentes. En ik beoordeel, samen met collega Astrid Hertogh, de spirometrieën van het gezondheidscentrum.

Tijdens mijn studententijd in Amsterdam begon ik met roeien. Dat doe ik nog steeds graag. Ook geniet ik van andere sportieve bezigheden zoals fietsen en golfen. Daarnaast moet er altijd wel wat gebeuren in de tuin en zit ik af en toe heerlijk ontspannen met een een goed boek bij de haard.

Start typing and press Enter to search

Skip to content