Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode. Het is een effectieve en veilige techniek om acute, langdurige of terugkerende spierklachten te behandelen. Spieren ontspannen snel en langdurig door ze op een speciale manier aan te prikken. Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. De therapeut brengt dus geen vloeistof in de spier.

Dry needling is geschikt voor klachten omtrent..

  • pijn en stijfheid in een spier en pijn ‘op afstand’
  • bewegingsbeperkingen in gewrichten in de buurt
  • verminderde kracht in de spier of spieren waar het prikkelpunt zit
  • ‘anders’ bewegen omdat je de pijn gaat ontwijken
  • tintelingen in arm of been, hoofdpijn en duizeligheid

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut zal eerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten analyseren.

Daarna onderzoekt de therapeut de pijnlijke spieren en zoekt dan speciaal naar triggerpoints (prikkelpunten), de pijnlijke plaatsen in deze spieren. Precies die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling heeft tot doel triggerpoints uit te schakelen. Dit gebeurt door deze prikkelpunten op een bepaalde manier aan te prikken met een naaldje. Daardoor ontspannen deze spieren. Bij langdurige klachten behandelt de therapeut vaak meerdere spieren in uw arm of been en langs de wervelkolom.

Het vervolgtraject en de kosten

U krijgt oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie vast te houden, Dry needling is een onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Als u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor deze behandeling hieronder. Fysiotherapeuten staan geregistreerd op de website en voldoen aan alle eisen om dry needling veilig en kundig toe te passen. Op de website www.dryneedling.nl vindt u meer informatie over deze behandelmethode.

Een afspraak voor dry needling kan zowel op de locatie Huizermaat als de locatie Bovenmaat plaatsvinden.

De fysiotherapeut die bij ons dry needling kan toepassen is Anneke Mourits.

Wilt u een afspraak maken voor dry needling?

Start typing and press Enter to search

Ga naar de inhoud