Andere manier afspraken maken

 In Nieuws

Als huisartsenteam Huizermaat willen we goede zorg geven. Bij goede zorg hoort dat u niet te lang hoeft te wachten op een afspraak. Daarom gaan we vanaf 4 maart 2024 het maken van een afspraak iets anders organiseren.

Waarom een andere manier van afspraken maken?

Patiënten maken soms een afspraak voor 2 of 3 weken later, bijvoorbeeld omdat ze graag hun eigen huisarts willen zien die in de tussentijd met vakantie is. De spreekuren bij huisartsenpraktijk Huizermaat zitten daardoor soms al weken van tevoren vol.
Dit heeft nadelen. Soms is het moeilijk een snelle afspraak te plannen voor patiënten die dit nodig hebben. Ook nemen de klachten in die periode soms af, waardoor patiënten de afspraak bij de huisarts vergeten of laten voor wat het is. Dan vallen er onbedoeld gaten in de agenda. Hierdoor nemen de wachttijden onnodig toe.
Wat ook kan: in de weken tot de afspraak wordt de klacht juist erger. Soms is zelfs een spoedbezoek nodig. Door dit anders te organiseren kunnen we onze zorg verbeteren.

Wat hetzelfde blijft

Bij een waarnemer kunt u vaak sneller een afspraak maken. Ook kunt u eenvoudige klachten bespreken met de centrumassistenten. Zij zijn daarvoor opgeleid, overleggen met uw huisarts en geven u goed advies.

Wat we anders gaan doen

  • Een afspraak bij uw huisarts maakt u vanaf 4 maart 2024 maximaal 7 dagen vooruit. Is uw eigen huisarts afwezig? Maak dan een afspraak bij een waarnemer.
  • Dit geldt niet voor controleafspraken die de huisarts met u afspreekt. Als uw huisarts u bijvoorbeeld over 4 weken nog eens wil zien, kan dat gewoon.
  • Bent u al eerder met een klacht bij een huisarts geweest en wilt u voor die klacht een nieuwe afspraak maken? Maak dan een afspraak bij diezelfde huisarts. Deze huisarts kan het beloop van uw klacht het beste beoordelen.

We hopen hiermee onnodige wachttijden te voorkomen. We vragen uw begrip voor deze aanpassing. Gaat iets niet goed, kan iets in uw ogen beter? Deel dit dan met ons, stuur een e-mail naar: infohuisartshm@wgchuizen.nl.

Met vriendelijke groet,

Huisartsenteam Huizermaat

Start typing and press Enter to search

Ga naar de inhoud