POH Bewegen

 In Nieuws

Op de huisartsenpraktijk Huizermaat kunnen mensen met een beweegprobleem bij de POH Bewegen terecht. Verschillende fysiotherapeuten vullen deze rol in. Zij hebben hiervoor gemiddeld meer tijd tot hun beschikking dan de huisarts. Ze kunnen dus extra aandacht besteden aan het probleem. Fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van bewegen. Zij zijn opgeleid om problemen met spieren, banden, pezen en gewrichten te analyseren. 

De functie praktijkondersteuner Bewegen is nog nieuw in Nederland. Toch is het voor ons een logische stap. Binnen onze gezondheidscentra werken fysiotherapeuten intensief samen met de huisartsen en andere disciplines. We vertrouwen elkaar en kunnen gemakkelijk overleggen. Continu zoeken we naar manieren om onze zorg te verbeteren. Patiënten met een beweegprobleem kunnen in gezondheidscentrum Huizermaat nu direct voor een deskundig advies bij de POH Bewegen terecht. Een bezoek aan de huisarts is dan vaak niet nodig. Hierdoor vermindert de werkdruk van de huisartsen.

Toch liever eerst naar de huisarts? Dat kan. Behandeling fysiotherapie na mijn onderzoek bij de eigen fysiotherapeut? Geen probleem. Patiënten houden de regie.

POH Bewegen is in Nederland een nieuw initiatief. Zo zetten we de deskundigheid en samenwerking binnen ons gezondheidscentrum nog beter in. We zijn ervan overtuigd dat dit de zorg voor mensen met een beweegprobleem verder gaat verbeteren.

Start typing and press Enter to search

Skip to content