david-snel

David Snel

Big nr.: 9910021004

Sinds begin 2021 ben als praktijkondersteuner Bewegen (POH-B) werkzaam op de huisartsenafdeling van gezondheidscentrum Huizermaat. Ik werk sinds 2008 in het gezondheidscentrum als fysio- en manueeltherapeut. Op meerdere momenten van de week heb ik spreekuur voor mensen met een beweegprobleem. Hiervoor heb ik meer tijd dan de huisarts en ben ook echt gespecialiseerd in het bewegend functioneren van het menselijk lichaam. Tijdens een consult analyseer ik vanuit mijn professie uw klachten en maak samen met u een plan dit aan te pakken.

De functie praktijkondersteuner Bewegen is nog nieuw in Nederland. Toch is het voor ons een logische stap. Binnen onze gezondheidscentra werken we zeer intensief samen met de huisartsen en andere disciplines. We vertrouwen elkaar en kunnen gemakkelijk overleggen. Continu zoeken we naar manieren om onze zorg te verbeteren. Patiënten met een beweegprobleem kunnen in gezondheidscentrum Huizermaat nu direct voor een deskundig advies bij mij terecht. Een bezoek aan de huisarts is dan vaak niet nodig. Hierdoor vermindert de werkdruk van de huisartsen.

Toch liever eerst naar de huisarts? Dat kan. Behandeling fysiotherapie na mijn onderzoek bij de eigen fysiotherapeut? Geen probleem. Patiënten houden de regie.

Het is in Nederland een nieuw initiatief. Zo zetten we de deskundigheid en samenwerking binnen ons gezondheidscentrum nog beter in. We zijn ervan overtuigd dat dit de zorg voor mensen met een beweegprobleem verder gaat verbeteren.

Start typing and press Enter to search

Ga naar de inhoud