Psychomotorische therapie (PMT)

Soms krijg je meer te verduren dan je aankunt. Dan is de draaglast groter dan de draagkracht. Hoe ga je daarmee om? Negeer je pijntjes, duw je signalen weg, tot het écht niet meer gaat?
Mensen staan soms te lang in de ‘vechtstand’, gunnen zich te weinig rust om hun lichaam en geest te laten herstellen. Psychomotorische therapie maakt je bewust van de signalen die het lichaam geeft. Je gaat de patronen herkennen die voor klachten zorgen. Dat inzicht is de eerste stap om er iets aan te doen.

Wat doen we?

De psychomotorisch therapeut brengt je via sport- en spelsituaties bij vragen als: wat vertelt mijn lijf me nu, wat provoceert, wat geeft rust. Bijvoorbeeld: in de oefenzaal een stapel ballen op de arm houden. Nóg een erbij? Kan eigenlijk niet. Toch: je zegt geen nee. En dan het besef: zo voelt het dus als je te veel ballen in de lucht houdt.
Psychomotorische therapie richt zich op lichaam en beweging, op de praktijk van het dagelijks leven, op het accepteren van grenzen.

Voor wie is deze behandeling?

Voor mensen van 12 tot 99 jaar. Individueel, in een groep of met familie.
Psychomotorische therapie kan helpen bij: omgaan met spanning en emotie, hanteren van stress, verminderen van depressieve klachten, reguleren van angsten en aangeven van grenzen. Zowel als je vooral interne klachten hebt of het wil kunnen toepassen in sociale situaties.

Hoe vaak en wat zijn de kosten?

Een behandeling voor één persoon duurt 45 minuten, voor een groep 90 minuten. De eerste doelen kunnen we in 6 behandelingen bereiken.

Een behandeling kost per persoon € 80,-, in een groep € 45,- per persoon. Raadpleeg je verzekeringspolis of je behandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Of kijk op de website van Zorgwijzer.nl.

Een afspraak voor PMT kan zowel op de locatie Huizermaat als de locatie Bovenmaat plaatsvinden.

Onze psychomotorisch therapeut is Saskia Prakke. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT).

Indien u meer informatie wilt ontvangen over PMT, kunt u altijd een e-mail sturen naar: s.prakke@wgchuizen.nl.

Wilt u een afspraak maken voor PMT?

Start typing and press Enter to search

Ga naar de inhoud